Gina Ivan
  • 9 Februarie 2016, 16:12 • Vezi toate opiniile lui Gina Ivan

    Cafeaua espresso, toxica pentru organism?

    Un tabiet care face parte din rutina zilnica, cafeaua este servita dimineata de un procent extrem de mare de consumatori.

    Si cum de cele mai multe ori este consumata pe fuga, espressoarele castiga tot mai mult teren in fata clasicei cafea la ibric.

    Pe piata de profil exista nenumarate tipuri de aparate, pornind de la cele profesionale care rasnesc cafeaua boabe pe loc si terminand cu cele care folosesc capsule ambalate individual

    Un lucru mai putin stiut de catre consumatori este faptul ca o cafea espresso are un nivel mai ridicat de furan (produs toxic, potential cancerigen) decat cafeaua preparata traditional, lucru demonstrat de un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Barcelona.

    Rezultatele, publicate in JFC (Journal Food Chemistry) au scos in evidenta faptul ca un espresso contine intre 43 si 146 nanograme de furan, fata de 20-78 nanograme prezente intr-o cafea normala sau 14-65 in cea decofeinizata. 

    Explicatia acestui fenomen este consta in faptul ca in capsulele de cafea inchise ermetic, furanul, care este un produs volatil, nu se evapora.

    Totusi, mentioneaza oamenii de stiinta, cantitatea de furan regasita in cafea nu este nici pe departe atat de periculoasa pentru organism. Pentru a depasi valorile considerate sigure, un consumator ar trebui sa bea cel putin 20 de cesti de espresso la capsule pe zi.

    Personalizeaza

    Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza

    Contribuie

    Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

    Conecteaza-te

    Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

    Fa-te auzit

    Fresh pe Happy Club

    DOWNTON ABBEY
    galerie
    Familia
    FCSB
    a venit iarna la Brasov

    Top Useri Activi