Gina Ivan
 • 3 Iunie 2016, 15:22 • Vezi toate opiniile lui Gina Ivan

  Plante cu flori de gradina – pentru un plus de culoare

  Pentru cei ce au norocul sa se bucure de o gradina, nimic nu se compara cu placerea si bucuria de a ingriji si admira florile multicolore ce o impodobesc.

  Este bine cunoscut efectul terapeutic al gradinaritului, caci timpul petrecut plivind iarba, semanand, plantand, udand si ingrijind plantele este foarte relaxant si ajuta in acelasi timp la consumarea energiei negative si la oxigenarea creierului.

  In functie de tipul gradinii si de orientarea ei se aleg si tipurile de plante ce urmeaza a fi semanate sau plantate acolo. Plantele cu flori au nevoie, pe langa o anumita structura a solului, si de un anumite numar de ore de soare pe zi, de mai multa sau mai putina lumina, de o anumita umiditate, de spatiu deschis sau, dimpotriva, de un loc care sa le fereasca de vant, de asocierea cu alte plante sau exact opusul. Coloritul si inaltimea la care jung plantele reprezinta alte doua criterii importante in alegerea combinatiei de flori pentru gradina.

  In general, la noi in tara se opteaza pentru plante cu flori din categoria celor mai rezistente, caci si clima este destul de schimbatoare, iar vremea secetoasa alterneaza cu ploi si umiditate crescuta pentru mult timp.

  Intre cele mai des intalnite si apreciate plante cu flori de gradina regasim galdiolele, ochiul boului, panselute, toporasi, crizanteme, dalii, trandafiri. Ele sunt insa mult mai multe, o parte dintre ele fiind introduse de putin timp insa preluate imediat de iubitorii de frumos.

  Iata cateva exemple:

  Trandafirii urcatori. Cu o inflorire extrem de bogata, acesti trandafiri se regasesc in numeroase variante de culori, cei mai intalniti fiind cei de un rosu intens sau albi. Nu sunt foarte pretentiosi la intretinere si adora soarele.

  Echinaceea. Da, vorbim despre aceeasi planta cu rol medicinal. Floarea este foarte frumoasa si deosebit de rezistenta, atat la conditiile de sol cat si la cele de clima. De inaltime mare, ea poate fi plantata langa garduri pentru a le acoperi, dar poate fi si taiata pentru buchete.

  Salvia. Planta aromatica, aceasta are flori bogate, in mai multe nuante, si este ideala pentru borduri si pentru zonele mai ferite, dar in zona luminoasa a gradinii.

  Tot aici trebuie amintite plantele precum iasomia sau Mana Maicii Domnului, plante deosebit de iubite pentru aspect, dar si pentru mirosul imbatator pe care il degaja in serile de vara. Tot la plante cataratoare trecem si Wisteria, Trambita (planta cu flori in forma de trompeta), Clematis sau clematita.

  Personalizeaza

  Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza

  Contribuie

  Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

  Conecteaza-te

  Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

  Fa-te auzit

  Top Useri Activi