Gina Ivan
 • 20 Ianuarie 2016, 15:03 • Vezi toate opiniile lui Gina Ivan

  Sanatatea si frumusetea dentara se mentine doar cu un periaj dentar corect!

  Dupa cum bine stim cu totii, de cele mai multe ori este mai bine sa previi decat sa tratezi. Prin urmare, si in cazul de fata regula este aceeasi, fiind de dorit sa prevenim afectarea gingiilor printr-o indepartare precoce a placii microbiene, dar si incercarea de a preveni acumularea acesteia. Astfel, ne vom asigura o dantura sanatoasa atat din punct de vedere parodontal, cat si gingival.

  Dar pentru ca aceste lucruri sa se poata desfasura in cele mai bune conditii, se impune neaparat un periaj dentar, cu precadere seara, dupa ce am luat si ultima gustare. Acesta este cu atat mai important cu cat, daca se mentin in cavitatea bucala diferite resturi alimentare, in conditii de umiditate redusa si o cantitate de oxigen mai scazuta, are loc o dezvoltare prielnica a florei microbiene.

  Daca are loc dimineata, acest periaj dentar are efect de masaj in ceea ce priveste gingiile, reusind sa stimuleze in acelasi timp circulatia, dar si vascularizatia din zona respectiva. Din pacate, insa, daca nu se acorda o atentie deosebita asprimii cu care este efectuat, o astfel de actiune poate avea si efecte nedorite precum leziuni sau chiar si retractii ale gingiei.

  In ceea ce priveste timpul alocat unui astfel de obicei, acesta difera foarte mult, de la persoana la persoana. Pentru o periere corecta, ar fi necesare minim 3 minute, cu conditia insa ca aceasta sa fie efectuata cum se cuvine. Recomandabil este ca fiecare dintre noi sa avem doua periute de dinti, reusind in felul acesta sa alternam folosirea lor, dandu-le astfel timp sa se usuce.

  Cat priveste, insa, modalitatea cea mai potrivita in care se poate realiza un periaj dentar, vom spune ca arcadele dentare necesita o periere separata, cu miscarile aplicate in plan vertical, de sus in jos, repetand aceasta actiune de cel putin zece ori pentru fiecare parte.

  Cand se ajunge la zonele dinspre cerul gurii si limba, miscarile capata o alta directie, periuta fiind mentinuta in pozitie orizontala si aplicandu-se cu aceasta miscari semicirculare dinspre gingii inspre dinti.

  Tot de macar zece ori trebuie sa insistam si in ceea ce priveste miscarile periutei pentru partea ocluzala, cea cu ajutorul careia realizam muscatura.

  Avand in vedere toate acestea, se impune un periaj dentar de calitate ori de cate ori este necesar, dar macar de doua ori pe zi.

  Totodata, cel putin odata la jumatate de an se impune o vizita la medicul stomatolog pentru o igienizare profesionala constand in detartraj, periaj si airflow.

  Personalizeaza

  Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza

  Contribuie

  Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

  Conecteaza-te

  Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

  Fa-te auzit

  Top Useri Activi