Gina Ivan
 • 23 Februarie 2017, 16:42 • Vezi toate opiniile lui Gina Ivan

  Ziua Națională a Cancerului de colon și campania de sensibilizare fac înconjurul lumii...

  Martie este luna în care se poartă albastru, deoarece an de an se face o amplă campanie de conștientizare și sensibilizare a cancerului de colon și ne sunt precizate pe larg ce alimente trebuie să cuprindă o dietă sănătoasă astfel încât corpul nostru să se ferească de această anomalie.

  Oameni din întreaga lume care au suferit de cancer de colon sau au în misiune combaterea acestei boli cum ar fi muncitorii, doctorii, pacienții, asistenții și alte tipuri de oameni care ajută vor purta albastru în data de 3 Martie, lucru ce a devenit tradiție de ceva ani încoace pentru a arăta suportul lor.

  Această formă de cancer este una din cele mai abordabile, ce poate fi tratată și combătută  din timp, dar chiar și așa destinele multor oameni sunt pecetluite ani de-a rândul, lucru pentru care există o reală suferință.

  Organizația care este responsabilă cu organizarea acestei zile în albastru va face o amplă campanie de informare și strângere de fonduri, pentru a transmite omenirii tot ceea ce este nevoie să afle pentru a combate această boală, dar de asemenea și cât este de important să existe soluții pentru a trata pacienții din timp, iar spitalele să nu sufere din lipsa medicamentelor.

  De asemenea, cel mai important lucru este de a asigura mai multe proiecții și planuri despre cum trebuie educată populația cu privire la viziunea pe care o are despre această boală și nu numai, oameni cu experiență și cadre auxiliare vor vorbi despre cât de importantă este nutriția.
  Comparativ cu celălalte forme de cancer, cel de colon este mai abordabil și dă posibilitatea oamenilor să prevină apariția slăbiciunilor în corp și formarea acestei anomalii, întărirea sistemului imunitar și curățarea sau detoxifierea glandelor anexe fiind esențială  pentru a scăpa de o proporție foarte mare a riscurilor.

  Deși este unul din cele mai abordabile tipuri de cancere care există conform studiilor medicale, anual mor foarte multe femei și bărbați în Statele Unite ale Americii dar nu numai, lucru care ne facem să ne întrebăm cum s-a răspândit așa repede această formă de cancer?

  Conform unei reviste de referință din America, cele mai multe persoane au murit de cancer de colon în 2013, în timp ce pe locul 2 s-a aflat cancerul pulmonar ca număr de decese înregistrate.

  Diagnosticarea cancerului nu este ușor de primit de către persoana în cauză, multe persoane sfârșind prin a-și pierde încrederea în faptul că vor mai trăi, iar de aici se poate rupe totul.
  Unul  din cele mai importante lucruri, așadar, rămâne să  se facă campanii de informare bine puse la punct, care să dea populației curajul și elanul necesar de a privi această formă de cancer cu multă determinare și  pozitivism.

  Pe lângă asta, se mai  adaugă și strângerile de fonduri, banii fiind deosebit de utili pentru a trata problema asta cum trebuie și cu toți știm acest lucru.

  În prezent, lipsa informatizării corecte a populației despre această problemă lasă de dorit, metodele de prevenire, modul de tratare și costurile nefiind cunoscute cu adevărat, făcându-se doar pure speculații sau păreri nefondate.

  De aceea este de o deosebită importanță ca specialiști din întreaga lume să vorbească deschis în cadrul unor conferințe televizate în media despre această problemă, pentru ca oamenii să nu se zbată în zadar sau să se considere dea dreptul disperați atunci când  dau de acest diagnostic.

  Una din principalele provocări o reprezintă discuția deschisă cu membrii familiei sau cu doctorii de specialitate despre această problemă, deoarece colonul este o componentă a intestinului aflată lângă anus.

  Acest lucru ne duce foarte des cu gândul la cuvântul ”intimitate”, iar multe persoane sunt rușinate sau de-a dreptul indignate când se gândesc să-și expună public problemele sau să lase unii oameni necunoscuți să afle, însă doctorii fac eforturi considerabile pentru ca aceste mentalități să fie îndepărtate.

  De ce să avem reticiențe atunci când vine vorba de sănătatea noastră?

  Este adevărat, se zică că ”fuga e rușinoasă, dar e sănătoasă”, însă ce ne facem că de data aceasta este vorba de atârnarea vieții noastre și nu de alte contexte situaționale din ea?

  Ce trebuie să știm este că strângerea de fonduri este direct proporțională cu implicarea omenirii și de modul în care informația este răspândită într-un timp util.

  Persoanele care suferă de cancer la colon trebuie să fie conștiente  de gama de opțiuni ce o au la dispoziție pentru tratare, iar informația să se răspândească rapid, nu ca în unele locuri, din păcate, unde oamenii nici nu știu că au dreptul la diagnosticări gratuite.

  În zilele noastre, în America, peste 1 milion de oameni au supraviețuit acestei teribile boli ce s-a răspândit rapid fără ca noi să ne dăm seama.

  Mediciii ne avertizează însă că există riscuri foarte mari ca un copil să se nască cu predispoziția de a face cancer la colon odată ajuns la maturitate, acolo unde există membri ai familiei sau părinți care au avut de pătimit cu această problemă, prin ADN transmițându-se atât genele cât și unele boli transmibile.

  Deosebit de importantă este depistarea de timpuriu a cancerului de colon, iar pentru acest lucru intervin în discuție screeningurile, care sunt absolut necesare pentru oamenii de la 50 de ani în sus, deoarece studiile au arătat că peste 90% din cazurile de cancer la colon apar după această vârstă.

  Aceste screeninguri au un nivel foarte mare de precizie și pot detecta chiar și polipi precanceroase care mai târziu pot declanșa cancerul, astfel se poate interveni încă de timpuriu pentru a stopa asta.

  Personalizeaza

  Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza

  Contribuie

  Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

  Conecteaza-te

  Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

  Fa-te auzit

  Top Useri Activi